Antivents per lavaliers


He provat gran varietat d’antivents quan un lavalier ha d’anar sobre la roba i està exposat a fort vent. Les espumes antivent dels mateixos micros no solen ser molt efectives.

Aquí algunes solucions adaptables a diferents micros (Sennheiser MKE-2, Sanken COS-11, Voice Technologies 506, etc.)

POLE-CAT de Haly-Tek (distribuït a Espanya per Iberalp)
Haly-Tek és una marca europea que fabrica antivents per micròfons a baix preu (sobretot per micros de canó, no pels lavaliers) i a una qualitat més que acceptable. Els POLE-CAT són bastants petits i estan disponibles en diferents colors. Resisteixen bé ratxes mitjanes de vent però amb les més fortes pateixen. Un altre inconvenient és el fet que són poc adaptables al gruix dels diferents lavaliers del mercat. En un MKE-2 hi encaixen perfecte però en un COS-11 van grans… Tot i això és una bona opció. 30 euros la unitat.

Personal Mic Solutions

RYCOTE
Rycote és imparable i ja ofereix antivents i suspensions per quasi gaire bé tots els micròfons del mercat.
El Furry atura el vent de manera superba i és adaptable a tots els micros gràcies a unes gomes interiors que el fan flexible i a unes espumes adaptadores que s’inserten a dins de l’antivent (ideals pel COS-11 per exemple). Està disponible en diferents colors i l’única pega és que és una mica gran que el Pole-Cat. El seu preu és de 30 euros la parella.

No valoro tant positivament els OVERCOVERS de Rycote. Són uns adhesius de doble cara que s’engaixen a la roba per una cara i al micro per l’altre. A sobre, aprofitant la pega, s’hi posa un antivent que ho recobreix tot. És molt barat però poc efectiu. Igualment passa amb altres sistemes de Rycote com els UNDERCOVERS, per amagar micros a sota la roba. Però els micros a sota la roba es mereixen un article a part.

Els Foam semblen una bona opció, no els he provat, per ratxes petites de vent i com a antipop.

Mini Lavalier Foam

Finalment, recomano molt poc els sistemes propis del fabricant del micro perquè resisteixen poc el vent i solen ser molt cars. Els petits antivents pel COS-11 que fabrica Sanken en diferents colors valen 60 euros i no et treuen les castanyes del foc!

Tagged ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: